Bånn Gass Festival


BÅNN GASS FESTIVAL 2019

 

Bånn Gass Festival 2019 gjennomføres over to dager, hvor lørdag 14. september blir som tidligere år der vi kjører med veteran motorsykler. Det blir og innslag av mopeder og veteran speedway. Men i hovedsak er denne dagen til for førere av «vanlige» motorsykler og publikum. Det settes av 30 plasser for de som ønsker å melde seg på for å kjøre. Kjøretøyet skal være eldre enn 30 år, og de eldste og mest autentiske syklene blir prioritert om plassene fylles opp. Med autentisk menes det sykler som er bygd opp og ser ut som noe som kunne vært brukt til grusracing. Eks. flat trackere, gamle Harleys, gammelt engelsk osv. Det eneste unntaket vi gjør i år er i jenteklassen hvor vi åpner for nyere sykler, vi ønsker dere spesielt velkommen og gleder oss.

 

VIKTIG !

Nytt av året er at alle kjøretøy skal være uregistrerte. Det betyr at alle førere må løse en endags lisens om de ikke har gyldig lisens fra NMF fra før. For at denne skal være gyldig må fører være medlem av en klubb som er tilknyttet NMF (Norges Motorsport Forbund) og være registrert i Min Idrett https://minidrett.nif.no/ De som har mulighet bør ordne dette på forhånd og vise bekreftelse på medlemskap ved oppmøte/innsjekk. Vi er selvfølgelig behjelpelige med å ordne prøvemedlemskap i vår klubb NMK Kristiansand ut året for 100 kr. samt registrering i Min Idrett på plassen. Kostnader ut over dette blir 110 kr for endags lisens og 150 kr i baneleie. Så totalt vil det koste 360 kr å delta om man ikke har medlemskap og lisens fra før, dette er lovpålagte kostnader.  Men ikke la dere skremme av dette, det vil være folk som hjelper den enkelte med «papirarbeidet». 

 Påmelding avsluttet.

 

KJØRETØY

Alle kjøretøy SKAL gjennomgå en teknisk kontroll hvor blant annet dekk blir sjekket. Vi vil også i år forby grove "crossdekk" BAK på kjøretøyet, trialdekk, speedwaydekk og lignende er tillatt. Foran er det fritt frem. Dette for å jevne ut nivået, senke hastigheten og for å unngå unødvendig slitasje på banen. Ellers blir det sjekket at kjøretøyet er i forsvarlig stand.

Krav til sikkerhetsutstyr for fører er følgende.

  • Hjelm 
  • Hansker
  • Briller
  • Kraftige sko/støvler min. 20 cm høye
  • Kraftig tøy som skinn el. Ved lettere tidsriktig tøy SKAL det benyttes ryggskinne, brynje el. under dette.

Det anbefales å bruke slepesko/stålsåle på venstre fot, denne skal festes forsvarlig.

 

BILER PÅ OMRÅDET

Alle som skal inn og laste av med bil/henger MÅ kjøre bilen ut fra området senest kl 10.00

 

VETERAN SPEEDWAY SØNDAG

På søndag 15. september arrangerer vi veteran speedway treff. Det betyr at banen og kiosken er åpen for publikum, men vi ønsker å bruke alle våre ressurser på førere og bane. Banen skal denne dagen være «slikket» og målet er at alle førere med venner skal få en uforglemmelig dag på banen. Lisenser og medlemskap som loven krever. Her er det åpent for alle typer speedway sykler, men vi håper de fleste stiller med de «gode gamle»

Påmelding til denne dagen kan gjøres via e-post til mor-kloe@online.no eller på telefon 41564841. Ingen tidsfrist.

 

OPPMØTE

Lørdag 14. sept skal alle førere som ikke har ordnet med medlemskap og lisens møte senest kl 08.30 da alle må registreres før førermøtet som starter kl 10.00. De som har medlemskap og lisens i orden på forhånd må bare vise dokumentasjon, gjennomgå teknisk kontroll og være klare til å kjøre kl 10.00.

Portene åpner for publikum kl 12.00

Søndag 15. sept går vi i gang fra ca kl 11.00 da vi ikke kan starte kjøring før kl. 13.00.

Portene åpner for publikum kl 12.00

 

OVERNATTING

Vi håper at alle «langveisfarende» vil benytte seg av overnatting på Hamresanden Camping hvor det vil bli felles bespisning og sosial sammenkomst lørdag kveld for de som ønsker det. Her er det godt med plass til alle, og vi kommer til å inngå en avtale om greie priser.

Vi kan tilby overnatting i flotte hotell leiligheter med to soverom, 8 sengeplasser til kr 320 per person inkl. frokost og sengetøy. Det må bo minimum 4 i hver leilighet.

Enkeltrom koster kr 750 og dobbeltrom koster kr 850 pr døgn inkl. frokost og sengetøy

Vi kan tilby grillbuffet lørdag kveld hvor de griller forskjellig typer kjøtt og diverse salater til kr 249. Kaffe er inkludert.

Vi ønsker dere velkommen til oss ved Hamresanden Resort.

Bestilling til: veronica@hamresanden.no (merk med Bånn Gass)

PUBLIKUM

Arrangementet er åpent for ALLE, men vi håper at så mange som mulig stiller med veteran motorsykler og mopeder. Vi fyller opp parkering med tohjulinger inne på området så langt det lar seg gjøre. Biler har ikke mulighet for parkering inne på området, men det blir satt av plass til HC parkering rett ved porten.

Meld deg på og følg med på vår Facebook gruppe «Bånn Gass Festival» for oppdateringer og informasjon. Spørsmål må dere gjerne og stille her, eller på melding til administrator i gruppen.

 

TIDLIGERE ÅR MED BÅNN GASS
LITT BILDER FRA 2018